KAJ JE   SUP?

SUP je kratica s pomenom Stand Up Paddling, veslanje v stoje s SUP desko in veslom v roki.

Supanje je zelo dinamičen, raznolik vodni šport, k temu tudi priča velik porast privržencev, ki te kaj hitro zasvoji! Intenzivnost in tehnično zahtevnost supanja si popolnoma prilagodite svojim željam in zmožnostim.

Lahko je lažerno pohajkovanje po jezeru, rekah, morju ali spust po brzicah. Najboljše pri tem pa je, da si lahko vedno vzamete čas zase malo posedite na Sup-u in občudujete naravo, ki vas obdaja, lahko pa se enostavno uležete in uživate! Si že predstavljate Bohinsko, Blejsko jezero in užitke s katerim vam lahko postrežeta. To čudovito doživetje pa lahko delite, saj sup-deska omogoča, da poleg vas prisede družinski član, prijatelj ali štirinožni jlubljenček.

ŠPORT PRIMEREN PRAV ZA VSE?

Tako je. Primeren je za vse zaradi svoje vsestranskosti, edini pogoj, ki ga je vredno omeniti je znanje plavanja. Pristop k supanju je popolnoma enostaven. Leta niso izgovor! Z pravo izbiro opreme ravnotežje na deski osvojite že v nekaj urah. Pridružite se nam na nepozabnih doživetij. SUPer je!

KJE LAHKO UPORABLJAM SUP?

Kot že omenjeno se ga lahko uporablja na prav vseh vodnih površinah globine 30cm+ (jezera, reke ter morja). Odvisno od tega kaj želite početi, prijeten družinski izlet, rekreacija, joga-tako je joga na sup-u, ribarjenje, izlet po reki, brzicah ali surfanje. Določene aktivnosti zahtevajo nekaj predznanja in telesne pripravljenosti prav tako pa tudi malo več opreme, predusem izpostavljam supanje po brzicah. Tu poleg sup-a priporočamo tudi izkušenost, poznavanje rečne struge ter zaščito (neopren, čelada, varnostni jopič, v določenih primerih tudi ščitnike za kolena). Nič več dolgočasenja na plaži!